B-poikien kausi 2017 paketissa

PPS:n B-pojilla on takanaan kaksijakoinen, tapahtumarikas ja hieno kausi. Alla joukkueenjohtaja Sebastian Selkälä vetää vuoden tapahtumia yhteen.

Kauteen valmistautuminen

Vuosi 2017 oli omalla tavallaan raskas, mutta loppua kohden erittäin palkitseva.

Joukkueen rakentaminen alkoi jo vuoden 2016 syksynä, jolloin pidimme Try out ‑harjoituksia. Kyseessä oli seuran historian ensimmäinen B-juniorijoukkue. Kokeilemassa kävi mukava määrä poikia, joista olisimme toivoneet useamman jatkavan mutta näin ei valitettavasti käynyt. Joukkue kasattiin pääsääntöisesti omista pelaajista, mutta jokunen tuli myös muualta.

Tie kohti kauden avausta ei mennyt kuin Strömsössä. Oli valmentajanvaihdoksia ym., mutta pyrin kaiken tämän keskellä pitämään pojat positiivisella mielellä ja uskon onnistuneeni siinä, sillä muuten emme olisi nyt tässä. Kiitänkin tästä myös niitä henkilöitä, jotka olivat mukana tekemässä tätä työtä kanssani – toivottavasti olen muistanut kiittää teitä tarpeeksi jo kauden aikana, sillä yksin en tästä olisi selvinnyt.

Kevät B17-kakkosessa

Kausi aloitettiin keväällä B17 kakkosessa, jossa tiesimme saavamme kovia pelejä. Lähdimme silti hyvällä mielellä hakemaan kokemuksia niistä.

Avauksessa tuli heti vastaan kivenkova FC Espoo, jolla selkeästi oli tavoitteena nousta ykköseen.

Olihan se kylmää kyytiä, ja lopputulos oli 12-0-tappio. Tästä huolimatta suuri kiitos joukkueelle, joka taisteli alkuvihellyksestä loppuun asti. Työtä ei helpottanut se, että meillä oli mukana vain 12 pelaajaa sairastumisten yms. vuoksi. Puhumattakaan siitä, että kokoonpanossamme oli neljä -02 syntynyttä poikaa, vaikka kyseessä kuitenkin oli -00 syntyneiden sarja. Eli ei ihan paras mahdollinen alku sarjalle.

Seuraavassa pelissä tulikin sitten joukkueen ensimmäinen voitto, joka oli samalla ensimmäinen voitto seuralle B-tasolla. Pojat kävivät Järvenpäässä hakemassa JäPS:stä hienon vierasvoiton luvuin 3-2. Voitte vain kuvitella, miten hyvältä tuntui katsoa vierestä poikien iloa voiton jälkeen! Valitettavasti kevätkauden voitot jäivät siihen. Ei se, ettei niitä olisi voinut tulla, mutta onni ei vaan ollut meidän puolella.

Taulukkoa katsoen moni voisi sanoa, että kevätkausi meni täysin penkin alle, mutta itse olen toista mieltä. Tämä joukkue kasvoi keväällä mahtavasti yhteen. Tuloksellisesti alkukausi oli heille aika rankka, mutta niin vaan pojat pysyivät yhdessä vastoinkäymisistä huolimatta, mikä selvästi kertoo, että tämä on joukkue isolla J:llä. En voisi olla ylpeämpi ja niin uskon muidenkin tässä toiminnassa mukana olleiden olevan. Kokemusta pojat saivat kovatasoisissa peleissä roppakaupalla.

Kevätkauden 10 pelistä pojat saivat yhden voiton, yhden tasurin ja kahdeksan tappiota

Syksy B16-sarjassa

Kevätkausi jättikin hieman mietittävää joukkueenjohdolle ja valmennukselle. Miten lähdetään etenemään syksyä kohti? Kevään aikana joukkue oli saanut uuden valmentaja mukaan rinkiin. Hänen mukaantulonsa oli saanut pojat tekemään hommia ihan uudella intensiteetillä.

Poikien itseluottamus oli kokenut kovia keväällä, joten syksyksi jotain oli tehtävä. Päätimme, että jatkamme B16-sarjassa, joka sillä hetkellä vaikutti sopivalta ratkaisulta, sillä joukkue koostui pääosin juuri 15-16-vuotiaista. Ei kuitenkaan sopinut unohtaa meidän neljää 17-vuotiasta peluriamme, joille tulisi taata myös mahdollisuus pelata. Haimme heille yli-ikäisyysluvat, minkä jälkeen homma oli selvä: syksyllä jatkaisimme B16-sarjassa.

Pojat olivat uuden valmentajan kanssa tehneet hyvin hommia ja olivat valmiita syyskierroksen alkamiseen. Loppukevään, kesän ja alkusyksyn aikana joukkueeseen tuli lisää pelaajia. Osa näistä olikin minulle tuttuja poikia jokusen vuoden takaa, jolloin heitä viimeksi valmensin ja osa oli taas toisen valmentajan tuttuja poikia hänen aikaisemmasta joukkueestaan PPS:ssä.

Asiat tuntuivat hyvältä ennen syyskierroksen alkua. Olimme asettaneet tavoitteeksi tietenkin parantaa kevätkaudesta, mutta lähdimme myös hakemaan sarjan voittoa.

Eikä olisi syksy voinut mennä paremmin. Jos toinen ryhmämme, joka pelasi C15-kakkosta, pelasi hienosti, niin saman teki myös tämä ryhmä. Se näytti heti ensimmäisestä pelistä, että tämä on heidän heiniään ja että kukaan ei uhkaa heidän tavoitettaan voittaa tämä sarja. Tämän koki ensimmäisessä pelissä NJS, joka jäi jalkoihin luvuin 8-2. Asiat vaan loksahtivat paikalleen ja voittoja tuli kerta toisensa jälkeen. Aina ei peli ollut hyvää, mutta voittoja tuli silti, mikä on hyvän joukkueen merkki: vaikka välillä on hankalampaa, niin homma hoidetaan.

Keväällä saatu kokemus kovia joukkueita ja vanhempia poikia vastaan näkyi selkeästi pojissa.

Tietenkin myös itseluottamus kasvoi voittojen myötä. Tätä me haimme, kun päätimme vaihtaa B16-sarjaan. Vaikka pelit olivat ehkä kevättä helpompia, se ei vähennä niiden arvoa yhtään. Pojat ansaitsivat jokaisen pisteen, jonka ottivat syksyllä omalla tekemisellään.

Joukkueesta löytyi myös varsinainen maalitykki: syyskauden aikana Niki Rosenkvist teki 19 maalia, mikä on loistava suoritus. Onnittelut hienosta syksystä!

Haluan kiittää suuresti uutta valmentajaamme Mohamed Husseinia, joka on ollut mies paikallaan. Kun pelaajat kunnioittavat valmentajaa, ja valmentaja kunnioittaa pelaajiaan, on lopputulos tässä: syyskierroksella kahdeksan peliä, joista kahdeksan voittoa maalisuhteella 46 – 9. Sarjavoitto B-pojillemme!

Olen erittäin ylpeä tästä ryhmästä. On ollut mahtavaa seurata heidän kehittymistään koko kauden 2017 ajan. Kiitos pojat!

Sebastian Selkälä
Joukkueenjohtaja