Uusi pelaaja

Oletko ajatellut liittyä futisjoukkueeseen? Meillä on joukkueita eri ikäisille, aloittelijoille ja enemmän harjoitelleille. Joukkueemme tekevät myös paljon yhteistyötä keskenään, niin harjoituksissa kuin peleissä. Tykkäämme tehdä asioita yhdessä kivassa fiiliksessä. Jos ole kiinnostunut joukkuetoiminnasta alta löydät tähän liittyvät perusasiat tiiviissä paketissa. Tutustu näihin ensimmäisenä.

Kiva jos tulisit mukaan meidän toimintaamme 😀

Kokeilukausi ja joukkueeseen liittyminen

Uusi pelaaja on tervetullut kokeilemaan PPS treenejä ilmaiseksi ensimmäisen kalenterikuukauden ajaksi.

Joukkuetoimintaan ilmoittaudutaan mukaan täyttämällä valitsemasi joukkueen ilmoittautumislomakke joukkueen omilla sivuilla. Joukkue valitaan pelaajan syntymävuoden mukaan. Joukkuejohtajaan tulee ottaa myös yhteyttä ennen kokeilukautta. Joukkueen yhteystiedot löydät nettisivuiltamme joukkueesi sivulta. Mikäli pelaaja jatkaa kokeilukauden jälkeen treeneissä käyntiä, katsotaan hänen olevan halukas liittymään joukkueen ja seuran toimintaan mukaan.

Aloittelijan pelivarustus

Joukkueessa aloitteleva voi tulla kentälle omissa urheiluvarusteissa. Tekonurmelle tarkoitetut nappikset on hyvä valinta jalkineiksi, mutta kokeilukauden aikana voi treeneihin osallistua lenkkareissakin. Pakollinen varustus on säärisuojat, joita ilman ei treeneihin voi tulla. Jalkapallo on kontaktilaji jossa erityisesti jalat joutuvat koetukselle. Säärisuoja suojaa kovilta nappisten potkuilta ja loukkaantumisilta.

Ilmoittautuminen treeneihin ja peleihin

myClub-järjestelmä helpottamassa informaation kulkua

PPS käyttää toiminnanohjausjärjestelmänä myClub järjestelmää. Ilmoittautuessasi seuran toimintaan mukaan rekisteröidyt myClub käyttäjäksi ja joukkueenjohtaja antaa sinulle riittävät oikeudet myClub järjestelmässä joukkueen treeneihin ja myöhemmin peleihin ilmoittautumisiin. myClub käyttäjäksi rekisteroityessäsi hyväksyt myös seuran säännöt.

Treeni-ilmoittautumiset

Ilmoittaudu aina treeneihin joko paikalla tai poissaolijaksi. Hyvä toimintatapa on ilmoittaa osallistumisestaan treeneihin noin kaksi viikkoa etukäteen. Mikäli et pääse osallistumaan on hyvä kirjata kommentteihin syy. Näin joukkueenjohto ja valmennus osaavat varautua tarvittaessa poissaoloihin. Valmentajillemme on tärkeä tietää onko treeneissä mukana 10 vai 40 joukkueen jäsentä, jotta osaavat varata riittävän valmentajamäärän mukaan treeneihin, sekä suunnitella treenien ohjelman.

Peli-ilmoittautumiset

Peleihin osallistujat valitaan valmentajan toimesta yleensä treeniaktiivisuuden ja osaamistason mukaan. Joukkueessa voi ollakin useita peliryhmiä. Pelaajan on huomioitava että hän ei voi osallistua vain peleihin, vaan jalkapallossa on kyse on joukkuelajista, jolloin tärkeää on että joukkue myös harjoittelee yhdessä. Pelit on niitä hetkiä kun yhdessä joukkue sekä testauttaa osaamistaan, että pääsee näyttämään taitojaan ”tositilanteessa”  Noudatamme Palloliiton Kaikki Pelaa -sääntöjä, tämä tarkoittaa, että kaikki meidän joukkueidemme jäsenemme pääsevät pelaamaan.

Pelipassi ja vakuutus

Jokaisella pelaajalla tulee olla vakuutus, joka kattaa pallolajit ja kilpailutoiminnan. Vakuutus tulee olla voimassa myös treeneissä. Ilman vakuutusta toimiva seuran jäsen voidaan estää osallistumasta treeneihin kunnes asianmukaiset vakuutukset on hankittu. Jos sinulla on tällainen toimita voimassaoleva vakuutuskirjakopio joukkueenjohtajallesi joukkuetoiminnan aloittaessasi.

Pelipassi oikeuttaa pelaamaan kotimaisissa sarjoissa ja turnauksissa ja on joukkuetoiminnassa pakollinen hankinta. Lisäksi pelipassilla saa alennuksia ottelulipuista sekä muita Suomen Palloliiton jäsentarjouksia.

Pelipassi ja vakuutus hankitaan Pelipaikasta ja uusitaan kerran vuodessa aina vuodenvaihteessa. Mikäli aloitat joukkuetoiminnan keskellä vuotta, tulee vakuutus ja pelipassi hoitaa kuntoon kokeilukuukauden jälkeen. Joukkueenjohtaja opastaa sinua oikeanlaisen pelipassin ja vakuutuksen hankkimisessa.

Treenit

Joukkueet harjoittelevat kesäisin pääsääntöisesti Kartanonkosken urheilupuiston tekonurmella. Talvisin harjoittelu tapahtuu pääsääntöisesti kuplahalleissa ja koulujen liikuntasaleissa. Treeniajat katsotaan kunkin joukkueen tarpeen mukaan aina ulko- ja sisäkauden vaihtuessa uudelleen ja ne voivatkin näin ollen vaihdella. Kunkin joukkueen treeniajat voi nähdä joukkueiden omilta sivuilta.

Koska treenit tapahtuvat erityisesti talviaikaan eri paikoissa, edellyttää seuratoiminta joukkueen jäsenten kuljettamista treeneihin. Kimppakyytiringit ovatkin yleisesti suosittuja ja seuratoiminnassa nuorempien lasten vanhemmat osallistuvat lasten kuljetuksiin. Aina omaa autoa ei kuitenkaan tarvita, vaan kyyti voi järjestyä olemassa olevan kyytiringin kautta.

Futiskausi

Jalkapallokausi on kiihkeimmillään keväästä loppukesään. Alkuvudesta joukkueet keskittyvät pääsääntöisesti harjoituksiin ja joihinkin peleihin. Maalis-toukokuussa alkaa hieman enemmän harjoitelleiden ryhmien piirin kevään pelit jotka jatkuvat juhannukseen asti. Heinäkuussa joukkueilla on yleensä pieni harjoittelutauko. Syksyllä pelataan piirin syksyn pelejä ja joulun aikaan pidetään jälleen yleensä harjoittelutaukoa. Joukkueet osallistuvat myös erilaisiin turnauksiin niin pääkaupunkiseudulla, Suomessa ja joskus ulkomaillakin. Joukkueet päättävät näistä itsenäisesti. Loppuvuodesta juhlistamme yleensä kauden päättymistä ja suunnittelemme seuraavan kauden alkamista. Huomioimme joukkuessa myös koulujen lomakaudet ja sijoitamme harjoitus/pelitaukoja näille ajoille.

Tarkemmin kunkin joukkueen toimintaan kannattaa tutustua joukkueen sivulla ja koko seuran toimintaa vuosikellossamme.