Joukkueiden toimihenkilöt

Juniorijoukkueiden toimintaa pyörittävät pelaajien vanhemmat. Vastuuvalmentaja on usein ulkopuolinen ammattivalmentaja. Joukkue tarvitsee vastuuvalmentajan lisäksi apuvalmentajia, joukkueenjohtajan, huoltajan ja rahastonhoitajan. Seura järjestää koulutusta kaikkiin tehtäviin. (Alla olevia kuvauksia ja ohjeita täydennetään!)

Joukkueenjohtaja

Joukkueenjohtaja on jalkapallojoukkueen keskeinen järjestelijä ja kehittäjä. ”Jojo” on vastuussa siitä, että joukkueen asiat rullaavat eteenpäin ja valmentajat saavat rauhassa tehdä työtä itse pelin parissa.

JOUKKUEENJOHTAJAN TEHTÄVÄT:

• Vastaa joukkueen toiminnasta seuralle ja pitää yhteyttä seuran johtoon ja muihin joukkueisiin
  • Saa tiedotteet piiristä, seuralta sekä rahastonhoitajalta ja jakaa ne eteenpäin pelaajille ja vanhemmille
  • Hoitaa ilmoittautumiset ja muut käytännön järjestelyt yhdessä valmentajan kanssa sovittuihin turnauksiin ja sarjoihin sekä sopii harjoituspelit
  • Vastaa joukkueen taloudesta yhdessä rahastonhoitajan kanssa
  • Pitää yllä tietoja joukkueensa pelaajista ja toimihenkilöistä sekä ilmoittaa muutoksista seuralle
  • Vastaa, että pelaajilla on lisenssit kunnossa (HUOM! Uudet pelaajat, pelaajasiirrot, kausittaisten pelipassien uusimiset) palloliitto.fi. Seuran pelipassi-asiat hoitaa Pauli Ikonen pelipassit@pakkalanpalloseura.fi
  • Ylläpitää JALMARI-jäsenrekisteriä (uudet pelaajat, vanhojen tietojen päivitys)
  • Hallinnoi joukkueen tietoja Palloliiton järjestelmässä https://taso.palloliitto.fi/
  • Järjestää vähintään kerran vuodessa joukkueen vanhempainillan
  • Varajoukkueenjohtaja avustaa joukkueenjohtajaa ja toimii hänen sijaisenaan
  • Luo valmentajan, pelaajien ja vanhempien kesken Kaikki pelaa -hengen mukaiset pelisäännöt
  • Ylläpitää ja kehittää joukkueen ja seuran imagoa
  • Pitää huolta, että kaikki joukkueen taustatoiminnot tulee tehtyä
  • Ottaa joukkueelle käyttöön ja ylläpitää Nimenhuutoa (osoitteessa www.nimenhuuto.com)
    • Nimenhuuto on kanava, jolla joukkueen tapahtumista ilmoitetaan pelaajille ja vanhemmille. Joukkueenjohtajan tehtävä on huolehtia, että kalenteri ja tapahtumat ovat ajan tasalla.

TARVITTAESSA TOIMII KAIKISSA JOUKKUEEN TAUSTATEHTÄVISSÄ!

JOUKKUEENJOHTAJAN YHTEISTYÖTAHOT

Joukkueenjohtaja ja valmentaja

Joukkueenjohtajan ja valmentajan yhteistyön alussa tulee keskustella joukkueen tavoitteet ja työnjako selväksi, samalla varmistaen joukkueenjohtajan ja valmentajan keskinäinen luottamus. Joukkueenjohtaja tekee työsopimuksen valmentajan kanssa.

Joukkueenjohtaja ja joukkue

Kannustaa kaikkia ja huomioi kaikki joukkueen jäsenet. Suhtautuu avoimesti lasten vanhempiin ja heidän toivomuksiinsa. Yhdessä valmentajan, vanhempien ja pelaajien kanssa laaditaan Kaikki pelaa -ohjelman mukaiset pelisäännöt ennen uutta kautta. Ne antavat selvät raamit niin pelaajille kuin vanhemmillekin.

Joukkueenjohtaja ja vanhemmat

Joukkueenjohtaja tiedottaa vanhemmille valmentajan kanssa sovituista asioista ja kertoo, mitä vanhemmilta odotetaan. Joukkueenjohtaja sopii vanhempien osallistumisesta joukkueen yhteisiin asioihin (harjoitukset, ottelut, kuljetukset). Kaikilla vanhemmilla on velvollisuus osallistua toiminnan tukemiseen.

Vanhempainiltoja on syytä järjestää vähintään kerran vuodessa. Vanhempainilloissa käsiteltäviä asioita ovat mm:

• joukkueen tulevan kauden toimintasuunnitelma
  • pelisäännöt
  • budjetti

Joukkueenjohtaja ja rahastonhoitaja

Joukkueenjohtaja hyväksyy laskut ja joukkueen hankinnat. Joukkueenjohtajalla on myös halutessaan mahdollisuus saada katseluoikeudet joukkueen tiliin.

Joukkueenjohtaja ja uudet pelaajat

Joukkueenjohtaja kertoo uudelle pelaajalle joukkueen ja seuran toiminnasta, tarvittavista varusteista, maksuista sekä muista käytännön asioista. Jos pelaaja siirtyy toisesta seurasta, pelaajan tulee tehdä edustusoikeiden muutos. Hänen on pyydettävä lupa edustusoikeuden siirtoon siitä seurasta, jossa hänellä on edustusoikeus. Pelaajasiirron aloittaa aina pelaaja tai pelaajan huoltaja. Seurat eivät voi aloittaa pelaajasiirtoa ilman pelaajan valtuutusta ja häneltä saatuja tunnuksia. Joukkueenjohtajan tulee myös muistaa infota valmentajia uudesta pelaajasta.

Tiedottaa uusia pelaajia (tarvittaessa myös vanhoja) välttämättömistä varusteista: Punainen pelipaita, valkoinen vieraspelipaita, mustat shortsit/hiekkahousut, mustat sukat, säärisuojat ja nappikset. Seuran virallinen merkki on Nike ja virallinen varusteiden toimittaja Stadium. TeamSalesissa katalogi muista varusteista.

Joukkueenjohtaja ja Uudenmaan piiri

Joukkueenjohtaja saa piirin tiedotteet sähköpostiosoitteeseensa. Tiedotteista käy ilmi, esim. milloin viimeistään tulee ilmoittautua Karuselli-turnauksiin tai piirin kesän ja talven sarjoihin. Piirin sarjoihin ilmoittautuminen tehdään Uudenmaan piirin sivuilla (www.uusimaa.palloliitto.fi), johon oikeudet saa seuran kautta. Oikeudet voi olla useammallakin joukkueen edustajalla. Muita osoitteessa https://taso.palloliitto.fi tehtäviä toimintoja mm: piirisarjojen pelien tuloksen ilmoittaminen (kotijoukkueen tehtävä), joukkueen tietojen ylläpito (mm. toimihenkilöt ja pelaajat).  Piirin sivuilta saa tietoa myös mm. piirin järjestämistä leireistä.