PPS poikkeusajan harjoitteluun palaaminen pienryhmissä toukokuussa 2020

(Päivitetty 7.5.2020)

PPS POIKKEUSAJAN HARJOITTELUUN PALAAMINEN PIENRYHMISSÄ TOUKOKUUSSA 2020

Kartanonkosken kentät ja muut Vantaan liikuntapaikat ovat suljettuina tämän hetkisen tiedon mukaan ainakin 13.5. asti ja siihen saakka PPS:n virallinen toiminta ja pienharjoittelu ei ole sallittua Kartanonkosken kentillä.
Vantaan kaupunki tiedottaa kenttien avaamisesta (mukaanlukien pukukopit, vessat ja muut yleiset tilat) muutaman päivän sisällä.
Vielä siis emme pääse aloittamaan toimintaamme pienryhmäharjoittelulla rakkaalla kotikentällämme ja joudumme odottamaan Vantaan kaupungin päätöstä kenttien avaamisesta.

Palloliiton ja Valtioneuvoston lieventäessä ohjeistuksia ja määräyksiä, joukkueiden pienharjoittelun voi aloittaa Kartanonkosken kentällä Palloliiton määrittämiä ohjeistuksia noudattaen siitä alkaen, kun Vantaan kaupunki avaa kentät aina 1.6. saakka.
Joukkueiden kesäkauden harjoitusajat tulevat voimaan siitä alkaen, kun Kartanonkosken kentät avataan.
Palloliitto ja Aluehallintovirasto tiedottavat ensi viikolla pienryhmäharjoitteluun vaaditun vähimmäistilan ja koon suhteutettuna max 10 hengen ryhmäkokoon.

Jos joukkueet vastuunsa huomioiden päättävät pienryhmäharjoittelun ohjeiden mukaisesti aloittaa, tulee joukkueiden olla huolellisia siinä, että kukaan yksilö ei koe tässä tilanteessa painetta palata harjoituksiin. Valinnan tulee olla yksilön ja perheen tekemä, sillä tilanteet perheissä ovat hyvin erilaisia esimerkiksi riskiryhmiin kuuluvien osalta.

Palloliiton ohjeistus ja määräykset joukkueille pienryhmäharjoitteluun: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/palloliiton-paivitetyt-ohjeistukset-pienryhmaharjoitteluun?fbclid=IwAR33WRuAaC6w4kdJizsHSLALZYuIkZPMCL6ppmK-yGI9liW8Yxckpvd7aqQ

Mahdollisen pienryhmäharjoittelun käynnistämisessä tulee huomioida ulkoliikuntapaikkojen käytettävyys. Harjoittelu voidaan aloittaa kentän omistajan myöntämillä virallisilla harjoitusvuoroilla.

 1. Noudata valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia (https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta) sekä THL:n ohjeistuksia (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19).
 2. Jalkapalloa ei tule harjoitella, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID 19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.
 3. Ohjatussa tapahtumassa on maksimissaan 10 osallistujaa, joista vähintään 1 on valmentaja/ohjaaja.
 4. Pienryhmäharjoittelun tulee tapahtua ulkotiloissa.
 5. Harjoituksissa pyritään välttämään osioita, joissa pelaajat joutuvat lähikontaktiin. Henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä koko tapahtuman ajan.
 6. Pienryhmäharjoituksia järjestetään vain sen ikäisille tai tasoisille pelaajille, jotka pystyvät noudattamaan etäisyyssääntöä ja muita terveyden kannalta tärkeitä ohjeita koko tapahtuman ajan.
 7. Yhdessä harjoitteleva pienryhmä säilyy samana mahdollisimman pitkään tapahtumasta toiseen (kunnes kokojoukkueharjoittelu sallitaan).
 8. Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa. Lähikontaktien välttäminen harjoituksiin kulkemisessa on myös huomioitava.
 9. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa. Harjoitusvuoro alkaa viisi minuuttia kenttävuoron alettua, ja päättyy 5 min ennen kenttävuoron päättymistä.
 10. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta.
 11. Harjoituksissa palloja käsitellään lähtökohtaisesti vain jaloin (pääpeliä vältettävä sekä pallon koskettamista paljain käsin).
 12. Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.
 13. Mikäli oma juomapullo on mukana, siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö.
 14. Sylkemistä kentällä tulee välttää.
 15. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.
 16. Harjoittelua koskevat palaverit pidetään etäyhteydellä.
 17. Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa.
 18. Jos epäilet covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-kansalaisille-koronaviruksesta

Muuta huomioitavaa:
– Seuratoimintaan ei pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin itselleen tai perheelle liian suureksi.
– Seuran harjoituksiin ei saa osallistua, jos henkilöllä on hengitystieinfektion oireita.
– Tietoa seuratoiminnassa mahdollisesti tapahtuvista koronatartunnoista seurataan yhdessä THL:n kanssa.
– Paluu harjoitteluun mahdollisen infektion jälkeen
– Huomioidaan taudinkuvan pitkä ja muuttuva luonne
PALLOLIITON OHJEISTUS PIENHARJOITTELUUN 5.-13.5. VÄLISENÄ AIKANA

Palloliiton ja Valtioneuvoston ohjeistuksen pohjalta pienharjoittelu on mahdollista jo 5.-13.5. välisenä aikana.
Kartanonkosken kentät muut Vantaan kaupungin kentät ovat SULJETTUINA ainakin 13.5 asti ja jos joukkueet aloittavat pienharjoittelun ennen 13.5. noudattaen Palloliiton määräyksiä, suosituksia ja ohjeistuksia, he voivat varata pienharjoitteluun soveltuvaa harjoitustilaa vaihtoehtoisista liikuntapaikoista (esim. yksityiset kentät).

Pienharjoittelussa noudatetaan Palloliiton ohjeistuksia, määräyksiä ja suosituksia: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/palloliiton-paivitetyt-ohjeistukset-pienryhmaharjoitteluun?fbclid=IwAR33WRuAaC6w4kdJizsHSLALZYuIkZPMCL6ppmK-yGI9liW8Yxckpvd7aqQ

Pienryhmäharjoittelua voi toteuttaa max 10 hengen ryhmässä. Ryhmän kokoon lasketaan valmentajat ja pelaajat, eli 1+9=10 tai 2+8=10.
Pienryhmäharjoittelussa on huomioitava, että henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä KOKO TAPAHTUMAN AJAN.

Seuraamme Palloliiton ja Valtioneuvoston asettamia ohjeistuksia jatkuvasti ja poikkeustilanteessa ohjeistukset voivat muuttua hyvinkin nopealla aikataululla.
PPS:ssa noudatamme Valtioneuvoston ja Palloliiton ohjeita ja tarkennamme ohjeistusta sen mukaisesti.

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti 1.6. alkaen kokoontumisrajoitus laajentuu 50 henkilöön, mikä helpottaa joukkueiden toiminnan organisoimista merkittävistä.
Sarjatoiminta on myös mahdollista käynnistää tuolloin erityisjärjestelyin. Palloliitossa tehdään töitä uusien sarjaohjelmamallien kanssa ja näistä tiedotetaan tarkemmin, kun on varmempaa tietoa siitä, miten ja milloin organisoitu sarjatoiminta voidaan eri tasoilla käynnistää.

Vaikka rajoituksia on vähennetty on syytä muistaa, että pandemia ei ole vielä ole. Varovaisuutta, suosituksia ja määräyksiä tulee noudattaa.
Tavoitteenamme on, että yhtään PPS:n pelaajaa ei sairastu koronavirukseen rajoitusten osittaisen purkamisen vuoksi.
Jalkapalloterveisin,
PPS hallitus ja Risto Tikka, PPS seurakoordinaattori
risto.tikka@pakkalanpalloseura.fi
P. 041 543 8217