Päivitetyt koronarajoitukset 31.1.2021 asti

Päivitetyt koronarajoitukset 31.1.2021 asti

PPS:N OHJEISTUS KORONAVIRUSTILANTEESEEN LIITTYEN

(Päivitetty 17.1.2021. Ohjeita ja rajoituksia tarkennetaan tarvittaessa uusien ohjeistusten, suositusten ja rajoitusten myötä.)

 

Aikuisten (yli 20-vuotiaiden) harrastustoiminta on keskeytetty kokonaan 31.1.2021 asti.
Lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu ulkotiloissa koronaohjeistuksia noudattaen.

 

Lasten ja nuorten harrastustoiminnassa jalkapallohallit rinnastetaan ulkoliikuntapaikkoihin ja niiden käyttäminen on mahdollista edellyttäen, että pelaajaa kohden harjoituksissa käytettävissä oleva tila on noin 80m2 ja hallien käyttö ei ole alueella annettujen viranomaismääräysten vastaista. Mahdolliset lämmittelyt toteutetaan ennen vuoroa ulkotiloissa ja ryhmien sisääntulo sekä poistuminen hallista ajoitetaan niin, että ryhmät eivät kohtaa sisällä hallissa. Pukukoppien käyttö on harrastustoiminnassa edelleen kiellettyä.

Rajoitukset koskevat edelleen harjoitusotteluita. Rajoitusaikana ei voi pelata harjoitusotteluita vaan pelkästään harjoituksia omissa ryhmissä ohjeita noudattaen. Palloliiton linjaukset lasten ja nuorten kilpailutoiminnan käynnistymisen aikataulusta tehdään viikolla 3.

Pakkalan Palloseuran lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu 31.1. 2021 asti Kartanonkosken pienellä tekonurmella ja Käpylän jalkapallohallissa. Vantaan kaupungin liikuntapaikat (Myyrmäki-halli, Tikkurilan ja Hakunilan ylipainehallit ja koulujen salit) ovat suljettuina 31.1.2021 asti.

Jokaisen toimijan vastuulla on huolellinen sitoutuminen ohjeistusten noudattamiseen, jotta vielä tiukemmilta lisätoimilta vältytään. Muistetaan turvavälit, pestään kädet, käytetään maskia, mennään oireisena testiin ja otetaan koronavilkku käyttöön. Joukkueiden harjoituksissa käyttämiä varusteita ei saa kierrättää harjoitusten aikana ja liivit tulee pestä jokaisen harjoituskerran jälkeen. Lisäksi aikuisten läsnäolo tulee minimoida lasten harjoitusten yhteydessä. Kenttäalueelle tulevat vain toimihenkilöt.

PPS:n koronaohjeistus ajalle 31.1.2021 asti

1. Harrastustoimintaan kenttien verkkojen sisäpuolelle kokoontuvat vain tarvittavat henkilöt: pelaajat, valmentajat, toimihenkilöt ja välttämättömät huoltajat. Valmentajat, toimihenkilöt ja huoltajat käyttävät kasvomaskia aina kun se on mahdollista myös harrastustoiminnan aikana.

2. Kaikkien joukkueiden harjoittelun tulee tapahtua oman joukkueen kesken ja pelaajien siirtymistä harjoitusryhmien välillä tulee välttää.

3. Harjoitusten jälkeen kentältä tulee poistua viipymättä.

4. Kasvomaskia käytetään ennen ja jälkeen harrastustoiminnan, mikäli lähikontaktia ei voida välttää. Kasvomaskin käytössä huomioidaan siihen liittyvät ohjeet.

5. Vanhemmat / saattajat odottavat lapsiaan harjoituksissa kentän verkkoaitojen ulkopuolella turvavälejä noudattaen.

6. Tarpeetonta oleskelua kenttien sisäänkulkuporttien kohdalla tulee välttää.

7. Jos ihan pienen lapsen vanhemman pitää välttämättä olla mukana tai tuoda lasta kentälle tai noutaa kentältä – kentällä on suojamaskipakko ja velvollisuus noudattaa turvavälejä koko ajan.

8. Pukuhuoneiden käyttö on toistaiseksi kielletty kaikilta joukkueilta.

9. Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuu toimintaan omalla vastuullaan. Ketään ei pidä pakottaa tai painostaa mukaan joukkuetoimintaan.

10. Jos tunnet itsesi vähääkään kipeäksi, olet velvollinen jäämään kotiin.

11. Käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota! Huolehdi, että peset kädet ennen ja jälkeen tapahtumien! Oma käsidesipullo on hyvä ottaa mukaan tapahtumiin.