PPS aloittaa yhteistyön LaLiga seura RCD Espanyolin akatemian kanssa valmennuksen kehittämisestä

Pakkalan Palloseura on solminut sopimuksen seuran valmennuksen kehittämisestä RCD Espanyolin akatemian kanssa, joka on perustettu vuoden alussa Suomeen. Aiemmin pohjoismaissa on Espanyolin akatemia toiminut vain Ruotsissa.

Seuran ja akatemian välinen sopimus kattaa  joukkueiden valmennuksen kehittämistä,  valmentajien mentorointia ja tuo seuralle käyttöön Espanyolin akatemia järjestelmän. Toiminnasta tulee vastaamaan Espanyolin akatemia valmentaja Suomessa. Toiminta aloitetaan helmikuun aikana.

1900 perustettu RCD Espanyol tulee Barcelonasta ja sen akatemia on tuottanut pelaajien useisiin huippuseuroihin, kuten mm. Eric Bailly (Manchester United), Marc Bartra (Real Betis) ja Oriel Moreu (Southampton). Kuitenkin akatemian mielenkiintoisin kasvatti tällä hetkellä lienee seuran edustusjoukkueessa pelaava keskikenttäpelaaja Marc Roca, jota huhut ovat viemässä mm. Liverpooliin.

“Harvoin on vantaalaisen jalkapalloseuran mahdollista tehdä tälläisiä sopimuksia. Olemme iloisia että pystymme tarjoamaan valmentajillemme ja pelaajillemme paikan kehittyä yhden lajin suurmaan huippuakatemian johdolla.”, toteaa puheenjohtaja Pekka Front.

RCD Espanyolin pohjoismaiden akatemioiden takana suomalaiselle jalkapalloperheelle tuttu Xavi Gurri. Xavi toimii tällä hetkellä Egyptin maajoukkueen apuvalmentajana. Suomessa ollessaan hän valmensi mm. PPS,TiPS ja FC Hongassa. Suomessa akatemian ensimmäisenä valmentajana aloittavan tiedot tullaan julkaisemaan lähiaikoina.

Alla Espanyol TV ohjelmasta katkelma, jossa Xavi kertoo pohjoismaiden akatemioiden aloittamisesta tehdystä sopimuksesta. Mikäli video ei näy löydät sen myös osoitteesta  https://www.instagram.com/p/BrXli9UnzzD/