Uusien PPS-joukkueiden valmennustiimi esittäytyy

Uusien PPS-joukkueiden valmennustiimi esittäytyy

Ensi viikolla toimintansa aloittavat 2015-syntyneiden poikien joukkue sekä joukkueet 2012-2015-syntyneille tytöille.

Treeneissä tulee pelaajille tutuksi joukkueiden toiminnasta vastaava Maria Olin-Bolin sekä valmentajat Annaliina ”Ansku” Moisio, Emilia Uponen, Tiia Ruikkala, Enni Laakso sekä Samuel Karlsson.
Jutun lopussa lyhyet esittelyt koko tiimistä ja pidemmät haastattelut tulee joukkueiden Instagram-tileille.

Maria Olin-Bolin liittyi mukaan seuran tyttöpuolen valmennusta vahvistamaan helmikuussa ja hallitus on nyt nimittänyt hänet tyttöjalkapallon koordinaattoriksi Pakkalan Palloseuraan. Tehtävään kuuluu pitkällä jänteellä kokonaisvaltainen uuden tyttöfutiskulttuurin luominen seuraan sekä uusien tyttöjen ja poikien joukkueiden perustaminen.

– Päätimme tehdä asiat oikein päin ja nyt on panostettu ensiksi siihen, että hyviä tekijöitä tulee joukkueiden taustalle. Marialla on laaja-alainen valmennuskokemus aina varhaiskasvatusliikunnasta B-tyttöjen SM-tasolle asti sekä työstä seuroissa yleisesti tämän parissa. Marian kanssa uusissa joukkueissa tulee toimimaan tulevaisuuden valmentajanimiä, joilla on nuoresta iästään huolimatta jo paljon kokemusta, koulutusta ja kova halu kehittyä, toteaa valmennuspäällikkö Mauricio ”Maukka” Soto.

– On virkistävää, että uutta rakennetaan kestävälle pohjalle ja pitkäjänteisesti. Ei jää yhden ihmisen varaan hommat, vaan teemme tätä tiiminiä ja koko seura on hankkeeseen sitoutunut. Resurssit on kunnossa!
Minulla ja Maukalla on sen verran kilsoja ja vuosia takana, että on jo velvollisuus jakaa omaa tietotaitoa nuoremmille, jotka ovat tulevaisuuden tekijöitä. Olen ylpeä tästä tiimistä! Kolme on PPS:n omia kasvatteja ja pari on omia valmennettaviani vuosien varrelta, esittelee Maria Olin-Bolin uuden tiimin.

Enna Laakso on myös PPS:n kentiltä tuttu kasvo pelaajana ja valmentajana. Energinen 18-vuotias Enna on liikunta-alan opiskelija ja työn alla on liikunnan ohjauksen perustutkintoa liikuntakeskus Pajulahdessa. Työssäoppimisjakson hän suoritti aikoinaan PPS:ssa ja jäi sille tielle valmentajaksi sekä kerho-ohjaajaksi.

– Tavoitteitani valmentajana on kehittää itseäni ja pitkällä tähtäimellä työllistyä liikunnan parissa. Lasten kanssa toiminen tuntuu itselle luonnolliselta ja tällä hetkellä myös työskentelen lähialueen päiväkodissa.
Halu näihin hommiin on ollut jo nuorena. Muistan jo vuosien takaa, kun olen pelannut Pakkalassa, niin ajattelin treeneissä usein, josko itse pääsisi joskus olemaan valmentajana, Enna muistelee.

Samuel Karlsson tulee valmentajaksi pääasiassa P15 joukkueeseen, mutta piipahtanee välillä myös tyttöjen treeneissä. Samuel on pelannut 18 vuotta maalivahtina ja ehtinyt jo pari vuotta valmentaa. Hän on ollut pidempään mukana myös Icehearts toiminnassa ja sitä kautta löytyi oppisopimusmahdollisuus. Nykyään hän työskentelee iltapäiväkerhossa ja auttaa syrjäytymisvaarassa olevia nuoria valmennuksen ohella.

– Valmennukseen kiinnostus on ollut jo pitkään ja viime syksynä sain mahdollisuuden tulla apuvalmentajaksi Pakkalaan P12 joukkueeseen. Heti ensimmäisistä treeneistä lähtien tajusin, että PPS on se seura, jossa haluan valmentaa tulevaisuudessakin, koska täällä on todella hyvä meininki. Tulevaisuudelta odotan, että olen päävalmentajana jossain ikäluokassa Pakkalan palloseurassa, Samuel kertoo suunnitelmistaan.

Emilia Uponen on valmentanut jo viisi vuotta ja kokemusta kertynyt apu- ja vastuuvalmentajana tyttöjen ikäluokkajoukkueessa, lasten kerhoissa sekä erityislastenjoukkueessa.

– Olen pitkään jo haikaillut takaisin kentille valmentamaan. Oma arki pitää myös huomioida, joten tämä on hyvällä sijainnilla oleva seura, joka tarjoaa hyvät kasvumahdollisuudet valmentajana. Valmennustiimiksi on kasattu myös niin paljon kovia tekijöitä, joten kukapa tälläiselle mahdollisuudelle sanoisi ei!

– Kun nuorena aloittaa, niin paljon ehtii! Lisäksi omaa pelaajataustaa on useita vuosia (KoiPS, TiPS, HJK).
Valmentamiseen olen sitoutunut ja haluan myös kouluttautua säännöllisesti. Nyt suoritettuna on D-valmentajakoulutus ja ESLU:n lasten liikuntaleikkikoulu ohjaajakoulutus. Parhaita valmennusmuistoja on ollut erityislasten ja ihan pienimpien turnaukset. Missään ei näe näitä aidompaa peli-iloa, Emilia muistelee.

Tiia Ruikkala tulee hieman samoista taustoista kuin Emilia. Hän pelasi nuorempana Marian valmennuksessa ja aktiivisia pelivuosia ehti kertyä vuosikymmenen (KoiPS, TiPS) sekä nyt harrastefutis liikuttaa silloin tällöin.

– Aloitin pienten futaajien pelinohjaajana, mistä Maria puhui minut valmentajaksi T04 joukkueeseen. Olin joukkueessa ystäväni kanssa apuvalmentajina kaksi vuotta ja myöhemmin yksin vastuuvalmentajana. Olen suorittanut D-valmentajakoulutuksen ja myös erotuomarikokemusta on tullut.

Tiia kuvailee itseään valmentajana ikuisena oppijana pelaajien rinnalla.

– Lasten kanssa toimiminen ja valmentaminen ovat aina olleet itselleni yksi luonnollisimmista asioista tehdä. Lasten kasvamisen näkee eturivistä, ja valmentaja toimii auttajana kehityksen tiellä. Näen valmentajan lapsen tukipilarina, joka osaa yksilöidä pelaajat omina itsenään. Valmentaja oppii tuntemaan, mikä tyyli toimii kenenkin yksikön kohdalla parhaiten. Erilaiset oppijat täytyy huomioida. Lapset oppivat koko ajan, mutta niin myös valmentajat. Tulevaisuudelta odotan näkeväni omaa kasvuani ja kehitystäni valmentajana. Oppiminen on ikuinen tie ja tämän haasteen tie on vasta alussa, Tiia summaa.

Annaliina ”Ansku” Moisio on PPS-kasvatti, mutta välillä laji on vaihtunut voimisteluun. Tämä tausta tuo hyvän lisän fysiikkaharjoitteluun.

– Valmennustaustaa on voimistelun puolelta kertynyt jo yli neljä vuotta. PPS:ssa valmennuksen aloitin 2020 T0910 ja P10 joukkueissa. Parasta valmentamisessa on nähdä lasten ilo, kehittyminen ja onnistumiset.
Minulle on tärkeää, että kaikilla harrastajilla on treeneissä turvallinen olo ja että kukaan ei jää porukan ulkopuolelle. Parhaimmat muistot valmentamisesta tulevat treenitapahtumista, joissa jokainen lapsi on ollut täysillä treeneissä mukana ja pitänyt hauskaa. On ihanaa nähdä lasten lähtevän treeneistä ilo suin, naureskellen ja hiki hatussa, Ansku toteaa nauraen.

 

Voinemme todeta, että olemme saaneet todella hienon tiimin mukaan uusiin joukkueisiin! Joukkueisiin on jo ilmoittautunut 70 uutta pikkufutaria ja mukaan mahtuu kaikki. Tervetuloa hyvään seuraan ja kivaan joukkueeseen!

 

P15 aloitus ke 21.4.

Ilmoittaudu tästä

Ke klo 17-18 Kartanonkosken pieni tekonurmi
Su klo 17-18 Kartanonkosken iso tekonurmi

T14/15 aloitus ti 20.4.

Ilmoittaudu tästä

Ti klo 17.30-18.30 Kartanonkosken iso tekonurmi
Pe klo 17.30-18.30 Kartanonkosken pieni tekonurmi

T12/13 aloitus ti 20.4.

Ilmoittaudu tästä

Ti klo 16.30-17.30 Kartanonkosken iso tekonurmi
Pe klo 18.30-19.30 Kartanonkosken pieni tekonurmi

Tervetuloa Pakkalan Palloseuran uusiin perustettaviin futisjoukkueisiin!