Pakkalan Palloseura

FLAG
In English

Pakkalan Palloseura

English

Yleiset ohjeet pelaajille

Pelaajille.

Oletko ajatellut liittyä futisjoukkueeseen? Meillä on joukkueita eri ikäisille, aloittelijoille ja enemmän harjoitelleille. Joukkueemme tekevät myös paljon yhteistyötä keskenään, niin harjoituksissa kuin peleissä. Tykkäämme tehdä asioita yhdessä kivassa fiiliksessä. Jos ole kiinnostunut joukkuetoiminnasta alta löydät tähän liittyvät perusasiat tiiviissä paketissa. Tutustu näihin ensimmäisenä.

Kiva jos tulisit mukaan meidän toimintaamme

Kokeilujakso ja joukkueeseen liittyminen

Uusi pelaaja on tervetullut kokeilemaan PPS treenejä ilmaiseksi ensimmäisen viikon ajaksi.

(HUOM! Kokeilujakso tapahtuu omalla vastuulla ja seuran vakuutus ei ole tällöin vielä voimassa).

Joukkuetoimintaan ilmoittaudutaan mukaan täyttämällä valitsemasi joukkueen ilmoittautumislomakejoukkueen omilla sivuilla. Joukkue valitaan pelaajan syntymävuoden mukaan. Joukkuejohtajaan tulee ottaa myös yhteyttä ennen kokeilukautta. Joukkueen yhteystiedot löydät nettisivuiltamme joukkueesi sivulta. Mikäli pelaaja jatkaa kokeilujakson jälkeen treeneissä käyntiä, katsotaan hänen olevan halukas liittymään joukkueen ja seuran toimintaan mukaan.

Aloittelijan pelivarustus

Joukkueessa aloitteleva voi tulla kentälle omissa urheiluvarusteissaan. Tekonurmelle tarkoitetut nappikset on hyvä valinta jalkineiksi, mutta kokeilujakson aikana voi treeneihin osallistua lenkkareissakin. Pakollinen varustus on säärisuojat, joita ilman ei treeneihin voi tulla. Jalkapallo on kontaktilaji jossa erityisesti jalat joutuvat koetukselle. Säärisuoja suojaa kovilta nappisten potkuilta ja loukkaantumisilta.
Kun pelaaja päättää liittyä seuraan, on hänen hankittava seuran varusteiden aloituspaketti joka pitää sisällään treenipaidan, shortsit sekä sukat.

Ilmoittautuminen treeneihin ja peleihin

myClub-järjestelmä helpottamassa informaation kulkua

PPS käyttää toiminnanohjausjärjestelmänä myClub järjestelmää. Ilmoittautuessasi seuran toimintaan mukaan rekisteröidyt myClub käyttäjäksi ja joukkueenjohtaja antaa sinulle riittävät oikeudet myClub järjestelmässä joukkueen treeneihin ja myöhemmin peleihin ilmoittautumisiin. myClub käyttäjäksi rekisteroityessäsi hyväksyt myös seuran säännöt.

Treeni-ilmoittautumiset

Ilmoittaudu aina treeneihin joko paikalla tai poissaolijaksi. Hyvä toimintatapa on ilmoittaa osallistumisestaan tai poissaolostaan etukäteen. Näin valmennus ja osaavat varautua tarvittaessa poissaoloihin. Valmentajillemme on tärkeä tietää onko treeneissä mukana 10 vai 40 joukkueen jäsentä, jotta osaavat varata riittävän valmentajamäärän mukaan treeneihin, sekä suunnitella treenien ohjelman.

Peli-ilmoittautumiset

Peleihin osallistujat valitaan päävalmentajan toimesta. Joukkueessa voi ollakin useita peliryhmiä. Pelaajan on huomioitava että hän ei voi osallistua vain peleihin, vaan jalkapallossa on kyse on joukkuelajista, jolloin tärkeää on että joukkue myös harjoittelee yhdessä. Noudatamme Palloliiton Kaikki Pelaa -sääntöjä, tämä tarkoittaa, että kaikki meidän joukkueidemme jäsenemme pääsevät pelaamaan.

Pelipassi ja vakuutus

Jokaisella pelaajalla tulee olla vakuutus, joka kattaa pallolajit ja kilpailutoiminnan. Vakuutus tulee olla voimassa myös treeneissä. Ilman vakuutusta toimiva seuran jäsen voidaan estää osallistumasta treeneihin kunnes asianmukaiset vakuutukset on hankittu. Jos sinulla on tällainen, toimita voimassaoleva vakuutuskirjakopio joukkueenjohtajallesi joukkuetoiminnan aloittaessasi.

Pelipassi oikeuttaa pelaamaan kotimaisissa sarjoissa ja turnauksissa ja on joukkuetoiminnassa pakollinen hankinta. Lisäksi pelipassilla saa alennuksia ottelulipuista sekä muita Suomen Palloliiton jäsentarjouksia.

Pelipassi ja vakuutus hankitaan Pelipaikasta ja uusitaan kerran vuodessa aina vuodenvaihteessa. Mikäli aloitat joukkuetoiminnan keskellä vuotta, tulee vakuutus ja pelipassi hoitaa kuntoon kokeilukuukauden jälkeen. Joukkueenjohtaja opastaa sinua oikeanlaisen pelipassin ja vakuutuksen hankkimisessa.

Treenit

Joukkueet harjoittelevat kesäisin pääsääntöisesti Kartanonkosken urheilupuiston tekonurmella. Talvisin harjoittelu tapahtuu pääsääntöisesti kuplahalleissa ja koulujen liikuntasaleissa. Treeniajat katsotaan kunkin joukkueen tarpeen mukaan aina ulko- ja sisäkauden vaihtuessa uudelleen ja ne voivatkin näin ollen vaihdella. Kunkin joukkueen treeniajat voi nähdä joukkueiden omilta sivuilta.

Futiskausi

Jalkapallokausi kattaa lähes koko kalenterivuoden.  Alkuvuodesta joukkueet keskittyvät pääsääntöisesti harjoituksiin ja joihinkin peleihin. Maalis-toukokuussa alkavat mm. sarjapelit (riippuen ikäluokista piirin sarjat tai esim.Opel-liiga) jotka jatkuvat juhannukseen asti. Heinäkuussa joukkueilla on yleensä pieni harjoittelutauko. Elokuussa sarjapelit käynnistyvät uudestaan ja niitä pelataan syksyn loppuun saakka. Joulun aikaan pidetään jälleen yleensä harjoittelutaukoa. Joukkueet osallistuvat myös erilaisiin turnauksiin niin pääkaupunkiseudulla, Suomessa ja joskus ulkomaillakin. Joukkueet päättävät näistä itsenäisesti ja turnaustarjontaa on paljon läpi vuoden. Loppuvuodesta juhlistamme yleensä kauden päättymistä ja suunnittelemme seuraavan kauden alkamista. Huomioimme joukkuessa myös koulujen lomakaudet ja sijoitamme harjoitus/pelitaukoja näille ajoille.

Tarkemmin kunkin joukkueen toimintaan kannattaa tutustua joukkueen sivulla ja koko seuran toimintaa vuosikellossamme.

Vanhemman rooli lasten harrastuksessa

Lasten ja junioreiden joukkueissa lapsen tai nuoren vanhemmilla on tärkeä rooli tukihenkilönä. Tukihenkilönä voi lapsen vanhempien lisäksi olla myös joku muu tuttu ja turvallinen aikuinen joka tavalla tai toisella osallistuu lapsen jalkapalloharrastukseen. Tukihenkilöt ovatkin harrastuksen mahdollistajia. He huolehtivat lapsen hyvinvoinnista ja ovat mukana kustantamassa toimintaa.

Joukkueissa järjestetään säännöllisesti vanhempain- ja joukkueiltoja. Lisäksi joukkueet määrittelevät omat pelisäännöt vuosittain. Joukkueiden toiminnan kannalta on tärkeää että vuosittain sovitaan tulevan kauden toimintatavoista ja niiden onnistumista arvioidaan kauden aikana ja kauden jälkeen. Vanhemmilla on valmentajien ohella vastuu pelaajien viihtymisestä harrastuksen parissa. Lapsi ja nuori tarvitsee runsaasti henkistä tukea ja motivointia varsinkin silloin kun kokee epäonnistuvansa tai tulee loukkaantumisia.

Vanhemmat ja aikuiset ovat malleja lapsille ja nuorille. Aikuisten esimerkki on suuri voimavara ja onkin tärkeä miettiä minkälaisia malleja lapsille annamme.

Vinkkejä vanhemmille

Kannustan virheiden etsinnän sijaan. Kannustus antaa lapsille ja nuorille itseluottamusta.

Annan valmentajien ja tuomareiden rauhassa hoitaa omia tehtäviänsä. Kaikki heistä ovat kouluttautuneet omiin tehtäviinsä.

Ymmärrä, että edustat joukkueenne lisäksi aina seuraa ja lajia.

Kuuntele lasta ja nuorta sekä kysele hänen tuntemuksiaan.

Muista, että harrastus on pääosin lapsen ja nuoren oma juttu.

Innosta lastan ja nuorta omaehtoiseen harjoitteluun.

Lopettaminen ja tauot harrastuksessa

Joskus käy niin, että joukkueen jäsenen tie erkanee omasta joukkueestaan. Oli kyseessä sitten poismuutto, seuran vaihtaminen tai koko harrastuksesta luopuminen, tulee pelaajan ottaa huomioon että joukkuetoimintaan kuuluu ottaa muut pelikaverit huomioon, myös joukkuetoiminnassa lopettaessa. Joukkueet ovat riippuvaisia kaikista joukkueidensa jäsenistä ja futikseen kuuluu luonnollisena osana, että joukkueen toimintaan situdutaan koko kaudeksi Tällä tavoin kunnioitat omaa joukkuettasi.

Joukkuetoiminnasta irtisanoutuessa, irtisanoutumisaika on kaksi kalenterikuukautta irtisanoutumiskuukauden jälkeen. Toimintamaksuja maksetaan koko irtisanoutumisajalta. Irtisanoutuminen tulee tehdä aina kirjallisesti seuralle osoitteeseen toimisto@pakkalanpalloseura.fi . Muistathan olla ENNEN irtisanoutumispäätöstäsi yhteydessä sekä valmennukseen, että joukkueenjohtajaasi. Nämä henkilöt tekevät kaikkensa että joukkueen jäsenet pystyvät saavuttamaan omia tavoitteitaan ja että joukkueet toimivat kokonaisuutena. Heille on erittäin tärkeää oman työn kannalta että pelaajat viestivät ajatuksistaan ja toiveistaan avoimesti.

Esim. loukkaantumistapauksissa harrastukseen voi tulla joskus pidempikin tauko. Ole tällöin mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman pian yhteydessä valmentajaasi sekä joukkueenjohtajaasi selvittääksesi miten tilanteessa toimitaan. Poisjäänti harjoituksista ei vapauta joukkueen jäsentä joukkueen toimintamaksuista. Pidemmissä poissaoloissa varaudu toimittamaa sairaustodistus joukkueenjohtajalle.

Seuran jäsenyyden irtisanominen määritellään seuran säännöissä.

K City Market
Inter sport
Puma
Sporttipalkinto
Kehäkessa
K-Rauta Vantaanportti