Pakkalan Palloseura

FLAG
In English

Pakkalan Palloseura

English

PPS_logo

Vuoden 2023 nostot ja katse vuoteen 2024

PPS_logo

Vuoden 2023 nostot ja katse vuoteen 2024

Nyt on aika vielä kerran kurkistaa taaksepäin, ennen kuin alamme keskittyä vuoteen 2024. Tämä yhteenveto on pintaraapaisu siitä kaikesta, mitä tässä seurassa on tapahtunut. Yksittäisillä joukkueilla on ollut satoja pelejä ja turnauksia, useita turnausvoittoja ja taustoissa on paiskittu töitä joukkueiden eteen. Kiitos siitä kaikille!

 

Kaudella 2023 pelaajamäärät ovat kasvaneet ja kokonaisuutena joukkueet ovat menestyneet hienosti. Päätämme kauden noin 750 pelaajan voimin seurana, jossa on 25 joukkuetta ja taustoja pyörittää noin 150 toimihenkilöä.

Seuralla on ollut erittäin tapahtumarikas ja toiminnantäyteinen vuosi 2023. Tammikuussa vuosi alkoi uuden hallituksen muodostamisella ja Marko Jakonen valittiin ensimmäiselle kaudelleen seuran puheenjohtajana. Alkuvuodesta järjestettiin myös seuraleirejä Eerikkilän urheiluopistossa useiden joukkueiden voimin.

Talvisarjat värittivät paria ekaa kuukautta ja ne päättyivät maaliskuussa. Näissä oli mukana lähes kaikki seuran juniorijoukkueet. Tytöt 2012 pokkasivat Talviiliigassa voiton omassa sarjassaan!

Pikkuhiljaa, kun lumet sulivat, joukkueet palasivat talviharjoituspaikoilta kotikentälle. Yksi perinteinen kevään merkki on myös uuden ikäluokan perustaminen ja tänä vuonna 2018 syntyneet tytöt ja pojat aloittivat ikäluokkajoukkueessa.

Huhtikuussa Kartanonkosken kentillä alkoi käymään taas kuhina. Kartsilla järjestettiin monenlaisia turnaus- ja pelitällitapahtumia. Tuolloin toista kertaa järjestetty Kevätturnaus keräsi jopa 160 joukkuetta pelaamaan ja jännityksellä odotamme, kuinka monta joukkuetta tänä vuonna on mukana. Lisäksi seura on jo vakiintunut Karuselli-turnausten järjestäjä ja näitäkin nähtänee Kartsilla myös ensi vuonna. Ensimmäisiä pelitällejä pääsi pelaamaan 2017 ikäluokka. Lukuisille PPS-perheille onkin tullut tutuksi futistapahtumaperinteisiin kuuluva mokkapalojen leipominen ja tästä onkin vitsailtu, että pitäisikö perustaa oma PPS-leivontakerho!

Toukokuussa olikin täysi tohina päällä ja sarjapelit pyörivät kuumana! Samaan aikaan jalkauduttiin alueen kouluihin ja päiväkoteihin, joille seura on keväisin järjestänyt lajiin tutustumiseksi omia harjoituksia. Näissä tapahtumissa nähtiin satoja alueen lapsia.

Kesälomien alkaessa pyörähtivät käyntiin myös PPS:n perinteiset kesäleiriviikot tuttuun tapaan seurakoordinaattori Risto Tikan johdolla. Tänä kesänä meillä oli viettämässä kesäleiriä yhteensä 175 leiriläistä. Parin viikon ajan leirillä pelailtiin, kisailtiin, naurettiin, syötiin leirimakkaroita sekä jaettiin odotettuja palkintotikkareita!

Kesäkuussa pelattiin myös ennätyksellinen Stadi Cup, joka on maailman suurin tyttöjen jalkapalloturnaus. Kesän 2023 turnauksessa rikottiin joukkue-ennätys, kun turnaukseen osallistui 460 joukkuetta. Myös PPS oli turnauksessa edustettuna laajemmin kuin koskaan ja tämä olikin monille pelaajille kesän kohokohta!

Heinäkuussa osa lomaili ja osa pelasi Helsinki Cup turnauksessa. Tänä kesänä turnaus pelattiin yhteensä 22 kentällä ympäri Helsinkiä. Meiltä PPS:sta Helsinki Cupissa oli mukana pelaamassa yhteensä huikeat 26 peliryhmää.

Loppukesästä alkoi sarjojen syyskierrokset pyöriä ja osalla joukkueista oli hieman enemmän panosta pelissä. Kartanonkoskella pelattiin pelejä lähes päivittäin. Viikonloppuisin oli turnauksia ja perinteeksi muodostunutta Pakkalan Palloseuran seurapäivää vietettiin elokuussa. Erilaisten aktiviteettien lisäksi päivää oli viettämässä meidän kanssamme YouTubesta tuttu jalkapallotaituri IlariPro. Tapahtuma toteutettiin talkootyönä ja kiitos kaikille, jotka tämän mahdollistivat!

Syksyllä myös seurayhteistyö näkyi enemmän toiminnassa, kun Itä-Vantaan seurojen yhteinen Starttiliiga pyöri viikonloppuisin 2017-ikäluokan peleillä. Samoihin aikoihin sai myös alkunsa uusi yhteistyötoiminta, kun PPS ja TiPS pilotoivat uutta kilpapolkua U12 pelaajille kaudella 2024.

Syksy tuo aina mukanaan jännityksen sarjapaikoista kilpailullisissa sarjoissa pelaaville joukkueille. Erityisesti B-pojat ja pojat 2010 tarjosivat mielenkiintoisia hetkiä kentällä. Pojat 2010 onnistuivat hienosti säilyttämään paikkansa Ykkösessä ja B-pojat pääsivät juhlimaan nousujuhlaa, kun he onnistuivat nousemaan myös oman ikäluokkansa Ykköseen. Onnittelut vielä kerran kummallekin joukkueelle!

Lokakuussa pelattiin sarjat päätökseen ja vietettiin päivän mittainen syyslomaleiri oikein mukavissa ja aurinkoisissa keleissä. Tässä kohtaa oli myös aika kiittää valmennuspäällikkö Mauricio Sotoa vuosistaan seurassa hänen siirtyessään uusien jalkapallohaasteiden pariin.

Vuoden junioripäällikön tehtävässä toiminut Jyri Nieminen aloitti 1.10. valmennuspäällikön tehtävässä ja hän ensi töikseen urakoi kauden 2024 valmennuskuviot kuntoon. Urheilutoiminnan johtamiseen hänen kaverikseen oli kesällä nimitetty 1.11. tehtävässään aloittanut Iiro Sivén ja he ovatkin saaneet aloittaa aika rytinällä. Kauden vaihtuminen toi mukanaan myös joukkueiden syyskokoukset, joissa he ovat olleet mukana tapaamassa vanhempia ja keskustelemassa tulevaisuuden kuvioista. He myös starttasivat uudelleen odotetun taitokoulun heti marraskuun alussa. Jyri ja Iiro ovat lisäksi jalkautuneet joukkueisiin ja ehtineet käydä moikkaamassa useita joukkueita tapahtumissa.

Kun syksyllä kauden loppu alkoi lähestyä, seuran hallitus päätti aloittaa kehitystyön seurassa. Kuluvalla kaudella on seurayhteisö ollut paljon esillä ja heidän äänensä oli kuultu. Syksyllä pidettiin useita kokouksia ja pohdittiin, mihin suuntaan lähdetään. Päätettiin aloittaa koko seuran kattava kehitysprojekti. Ensimmäinen askel oli strategiatyö, joka aloitettiin heti marraskuun alussa ja tätä vetämään valittiin kaikille tuttu aikaisemmin tyttöjalkapallon koordinaattorina toiminut Maria Olin-Bolin. Hän aloitti seuran kehityspäällikkönä 1.11..

Kun kausi päättyy on tapana myös jakaa tunnustuksia ja lauantaina 25.11. vietettiin seuran kauden 2023 päättäjäiset. Tilaisuus järjestettiin Kartanonkosken koululla ja tämä oli jaettu ns. pienten ja isojen tapahtumaan. Tänä vuonna päätimme palkita aikaisempaa enemmän pelaajia. Vuoden pelaaja, vuoden kehittyjä, vuoden Fair play-pelaajat… Lisää palkintoja oli myös yhtä kuin paljon ILOISIA ja HYMYILEVIÄ pelaajia! Jatkossa palkitsemme vuoden joukkueenjohtajan, vuoden huoltajan, vuoden Fair Play-joukkueet sekä haluamme antaa huomiota myös seuran pelitoiminnan kannalta tärkeälle asialle, eli pelinohjaajille ja palkitsimme myös vuoden pelinohjaajan.

Pakkalan Palloseuran sääntömääräinen syyskokous pidettiin 30.11.2023 ja kokouksessa valittiin alkavan kauden hallitus, joka piti 14.12.2023 järjestäytymiskokouksen. Syyskokouksen valitsemat hallituksen varsinaiset jäsenet: puheenjohtaja Marko Jakonen, varapuheenjohtaja Sara Sainio-Laitinen, sihteeri Jani Pulkkinen, talousvastaava Reetta Sopanen ja Jonne Salminen. Lisäksi valittiin kullekin hallituksen jäsenelle varajäsenet. Tehtävässään jatkavat Juuso Karjalainen, Suvi Lehikoinen ja Vili Kotro sekä uusina niminä mukaan hallitustoimintaan lähtivät Toni Mensonen ja Toni Törnqvist.

Toimintasuunnitelma kaudelle 2024 on luettavissa täältä ja sen luomilla suuntaviivoilla käännämme katseemme nyt taustapeilistä kohti tulevaa. 

Kiitos kaudesta 2023 ja toivotamme kaikille entistä parempaa menestystä vuodelle 2024!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email